LAİKA GÖZLEM EVİ / TANITIM

Okulumuz bünyesinde kurulan Mimar Sinan Uzay Bilimleri Merkezi ve Laika Gözlemevi öğrencilerimiz için astronomi eğitimini görsel şölene dönüştüren özelliklere sahip. Mimar Sinan Uzay Bilimleri merkezinde kurulan dijital planetaryum, teknolojik özellikleri ve mimarisiyle ülkemizde nadir bulunan bir sistemdir. Kırk kişi oturma kapasiteli, yedi metre çapında alüminyum kubbeli planetaryum, balık gözü mercek teknolojisi ve ses akustiği ile öğrencilerimiz ve halkımızın hizmetindedir. Sabit alüminyum kubbeli planetaryum, izleyicilere uzayda yolculuk yapılıyor hissi veren yüksek çözünürlüklü dijital görüntü kalitesine sahip.

 

Mimar Sinan Uzay Bilimleri Merkezi Laika Gözlemevinde ise 14’’ Meade LX 200 optik teleskopuyla gezegenler ve yıldızlar artık çok uzak değil. Laika Gözlemevinde bulunan teleskop gök cisimlerini 850 kez yakınlaştırabilen, filtresiyle güneş gözlemleri yapılabilen tam otomatik bir teleskoptur. 360º dönebilen otomatik kubbesiyle ışık kirliliğini en aza indirgeyen gözlemevi kubbesi okulumuzun deniz kenarında oluşu nedeniyle en iyi gözlem imkanları sağlıyor.

 

Haftanın belirli günlerinde yapılacak gece gözlemleri ile öğrencilerimiz ve halkımız uzayı daha yakından inceleme, tutulmaları gözlemleyebilme olanakları bulacaklardır. Uzay Bilimleri Merkezinde bulunan derslikte öğrencilerimize astronomi dersleri, gece gözlemlerinde davetlilerimize uzay ve astronomi sunumları yapılacaktır. Uzayın derinliklerini, görkemli büyüklüğünü ve gizemini keşfetmeye hazır olun. Uzay çağında bulunduğumuz bu dönemde öğrencilerimize en iyi teknolojik imkanları sağlayan okulumuzda Uzay Bilimleri Merkezi ve Laika Gözlemevi bir uzay üssü gibi tasarlanmış yapıdadır.

Mimar Sinan Özel Okulları sizleri de bu üsse davet etmektedir.

KURUMSAL MAIL K12NET MOBILE K12NET SİSTEM GİRİŞİ