FEN LİSESİ

Okulumuz;

Matematik ve fen bilimleri alanlarında üstün nitelikli bilim adamlarının yetiştirilmesine kaynaklık etmeyi,

Öğrencileri araştırmaya yöneltmeyi, bilimsel ve teknolojik gelişmeler ile yeni buluşlara ilgi duyanların çalışacakları ortam ve koşulları hazırlamayı,

Yeni teknolojileri kullanabilen, yeni bilgiler üretebilen ve projeler hazırlayabilen bireyler yetiştirmeyi,

Öğrencilerin bilimsel araştırma yapmalarına, bilimsel ve teknolojik gelişmeleri izlemelerine yardımcı olacak şekilde yabancı dilde iyi yetişmelerini sağlamayı amaçlamaktadır. Öğrencilerin ilgi duydukları fen alanında kendilerini yetiştirmelerine, ileride ulusal ve uluslararası alanlarda bilim, astronomi, mühendislik gibi bölümlerde yüksek öğrenimlerine deva m edebilmelerine olanak sağlamaktadır.

Tüm dersler uygulamalıdır ve deneyerek, gözlemleyerek, yaşayarak gerçekleştirilir.

Fizik, kimya, biyoloji bilgisayar laboratuvarları ve diğer tüm branşlardaki derslikler bilgisayar destekli teknolojik sistemler ile donatılmış olup proje çalışmaları için öğrencilerin kullanımına açıktır.

Öğrencilerimiz; gözlemevinde gün içerisinde güneşteki patlamaları, geceleri diğer yıldız ve gezegenleri kendi gözleriyle izleyecekler, Planetarium’da evren ile ilgili özel simülasyonları, kasırganın oluşumunu izleyebilecek, bir DNA molekülünün içinde yolculuk edebilecek ya da üç boyutlu matematiksel modeller yapabilecekler.