FEN LİSESİ / KULÜPLER

FEN LİSESİ /UYGULAMALI DERSLER VE KULÜPLER

Mimar Sinan Eğitim Kurumları olarak sahip olduğumuz fiziksel şartları en verimli şekilde kullanarak öğrencilerimizin fiziksel ve zihinsel gelişimlerini desteklemek amacıyla uygulamalı derslerimizin planlaması yapılmıştır.
Okulumuzda haftalık akademik ders programı içinde iki saatlik alan uygulamalı derslere ve kulüp faaliyetlerine ayrılmıştır. Uygulamalı dersler, branşlaşma şeklinde işlenmektedir. Dönem başında öğrencilerimiz kendilerini geliştirmek için istedikleri bir uygulamalı ders branşını veya kulüp dersini seçerler. Uygulamalı ders branşlarımız ve kulüplerimiz aşağıda belirtildiği gibidir:

Beden Eğitimi: Basketbol, Voleybol, Tenis, Yüzme, Fitness, Plates, Futbol

Müzik: Orkestra

Resim: Karakalem ve Tekstil

Astronomi ve Uzay Bilimleri

Dans

Kodlama

Bilim Kurgu Kulübü

Destination-Imagination Kulübü

First Robotic Competition (FRC) Robotik Kulübü

Matematik Kulübü

Model United Nation (MUN) Club

Münazara Kulübü

Satranç Kulübü

Spoiler Alert Kulübü

Sportif Beceri Kulübü

Sanatın Yolculuğu Kulübü

Tiyatro Kulübü

SERTİFİKA KURSLARI

Mimar Sinan Eğitim Kurumları öğrencilerini üniversite giriş sınavlarına hazırlamanın yanında profesyonel hayata da hazırlar. Profesyonel iş yaşamı; akademik bilginin ötesinde karar verme ve zaman yönetimi becerisi gelişmiş, sorumluluk alabilen ve iletişim gücü yüksek bireyler ister. Yükseköğrenim kurumlarını amaç olarak değil, hedeflediğiniz hayatı yaşamanıza yardımcı olacak kurumlar olarak gördüğümüz için her öğrencimizin hayatına değer katacak eğitimler düzenliyoruz. Yıl boyunca, alanında uzman isimlerden eğitimler alarak öğrencilerimizde ilgi alanları oluşturmayı hedefliyor ve katıldıkları eğitimleri sertifika ile belgelendiriyoruz. Profesyonel iş yaşamı akademik başarıdan önce kendini geliştirmiş bireyler aradığı için, kariyer planlarınızı lise sıralarından yönlendirmenizi istiyoruz. Öğrencilik hayatı boyunca kendine değer katmasını istediğimiz lise öğrencilerimiz istedikleri sertifika programlarına katılabilirler.

2018-2019 Sertifika Programı

2019-2020 Sertifika Programı