ANADOLU LİSESİ

Okulumuzda öğrencilerimiz, öğrenim yolculuklarına, gittikçe akademikleşen bir yaklaşımla, tüm olanakların daha da güçlendirildiği bir ortamda devam edebilme imkanı bulurlar.

Branşlara  yönelik materyallerle zenginleştirilmiş dersliklerimizde öğrencilerimiz alanlarına yönelik öğrenimlerini gerçekleştirmektedirler.

Okulumuzda lise öğrencilerimizin seçtikleri alanlara yönelik  “Akademik Danışmanlık Sistemi” uygulanmaktadır. Bu sistemle öğrenciler; üniversiteye girişteki ortak sınavlara hazırlık süreçlerinde danışman öğretmenleri tarafından ilgi ve becerileri doğrultusunda yüksek öğrenim hayatına hazırlanmaktadırlar.

9, 10, 11 ve 12.sınıflarda üniversiteye giriş sınavları soru tekniğine paralel, özgün sorularla hazırlanmış "Deneme Sınavları"  uygulanarak, öğrencilerin sınav tekniklerini 9.sınıftan itibaren geliştirmesi hedeflenmektedir.

Yabancı dil bilmenin gerekliliğini göz önünde bulunduran eğitim anlayışımızda öğrencilerimiz başta anadilleri olmak üzere İngilizce ve Almanca dillerini en üst düzeye taşımaktadırlar.

Aktif öğrenmenin yalnızca sınıf içinde değil, değişik ortamlarda devam ettiği düşüncesiyle okulumuzda; kütüphaneler, laboratuvarlar, açık ve kapalı spor alanları ve etkinlik atölyeleri kullanılmakta olup öğrenme, yapılan gezilerle de desteklenmektedir.