BİRİMLER / KÜTÜPHANE

BİLGİ ERİŞİM ÜNİTESİ – KÜTÜPHANE

Okulumuz bünyesinde  7.500’den fazla yazılı, basılı ve görsel kaynak ile öğrencilerimize en elverişli kütüphane ortamını sunulmaktadır.

Kütüphanemizde;  okumanın vazgeçilmez bir gereksinim olduğunu benimsetmek, öğrencilerimize okuma zevk ve alışkanlığı kazandırmak için “KİTAP OKU – YORUZ” ve “YARATICI OKUMA” etkinlikleri gerçekleştirilir.

Okulumuza kayıtlı her öğrencimiz, kütüphanemizin doğal üyesidir.

Kütüphanemiz,   hafta içi her gün  08.00-17.00 saatleri arasında açıktır.

KÜTÜPHANE ÖDÜNÇ KİTAP ALMA KURALLARI

• Her öğretmene, öğrenciye ve personele ödünç verilecek yayın için süre 10 günle sınırlandırılır. Kütüphaneden ödünç yayın alanlar, aldıkları yayınları süresi bitiminde iade etmekle yükümlüdürler.
  • Araştırma amaçlı olduğunda, ödünç verilen yayın sayısı ve süresi artırılabilir.
  • Yayınlara başka öğrenciler ve kullanıcılar tarafından ihtiyaç duyulması halinde aynı yayın üzerinden süre uzatılması yapılmayabilir.
  • Bölüm ve zümrenin kullanacakları özel eğitim materyalleri, eğitim yılı içinde bölümün ihtiyacı olduğu süre dahilinde ödünç verilir.
  • Ödünç verilen materyalin kaybedilmesi, yıpratılması ya da yırtılması durumunda ilgili kişiden yayının yenisi talep edilir. Piyasada bulunmayan ve fiyatı belli olmayan yayın için satın alma bölümü ile görüşülerek bir fiyat belirlenir ve bu ücret muhasebe bölümüne teslim edilir.
  • Her yıl mayıs ayı sonunda ödünç verme işlemi bitirilir. Her öğrenci, karne almadan önce kütüphaneden ödünç aldığı tüm yayınları iade etmekle yükümlüdür. Edilmemesi durumunda kütüphane öğretmeni ilgili müdür yardımcısına yayını teslim etmeyen öğrencileri yazılı olarak bildirilir.