BÖLÜMLER / TÜRKÇE - EDEBİYAT

Türk Dili ve Edebiyatı-Türkçe Bölümü olarak bizler;

Ana dilini doğru ve etkili kullanan, okuma ve sistemli düşünme alışkanlığı kazanmış bireyler yetiştirmek,

Edebiyatımızın dünya edebiyatı içindeki yerini, ulusal ve evrensel eserleri ve sanatçılarını tanıyan bireyleri topluma kazandırmak,

Türk Dili ve Edebiyatı, Türkçe öğretimi ve eğitimi yoluyla; dersimizin yanı sıra, öğrencilere diğer alanlarda da özgür düşünme alışkanlığı edindirmek,

Öğrencilerimizin araştırma, tartışma, değerlendirme, yorumlama ve sentez gücünü artırmak,

İletişim araçları yoluyla, etkili sunum tekniklerini uygulama becerilerini geliştirmek ve güçlendirmek amacındayız.

Bu doğrultuda başarıya giden yolda yaptığımız uygulama, etkinlik ve çalışmalarımız:

DERSLERİMİZ

Her öğretim yılının sonunda ve her yeni çalışma döneminde, geçmiş öğretim yılının değerlendirilmesi yapılarak yeni öğretim yılındaki çalışmalar planlanır ve müfredata uygun programlar hazırlanır.

Derslerimiz ezberleme ve bilgi yükleme yöntemiyle değil; okuduğunu anlama, sentez yapma ve yorumlama tekniğine göre işlenir. Müfredat programları ders içi etkinliklerle zenginleştirilip “Sınav Sistemi” doğrultusunda takip edilir.

Öğrencilerimize ders çalışma alışkanlığını kazandırmak amacıyla işlenen ders konularıyla ilgili \\\"Hafta Sonu ve Hafta İçi Ödevi\\\" verilir ve bu ödevlerin denetimi mutlaka yapılır. Ödev sonuçları ve ödevle ilgili dönütler K12 sisteminden ödevle ilgili dönüt veliye ulaştırılır.

GEZİLERİMİZ

Yıl içerisinde çok okuyarak öğrenilir anlayışının yanı sıra çok gezerek de öğrenilir düşüncesine hizmet eden geziler düzenlenir. (Aşiyan’da Tevfik Fikret Müzesi, Orhan Kemal Evi, Galata Mevlevihanesi, Divan Edebiyatı Müzesi, Tarihi Yarımada Gezisi, Tüyap Kitap Fuarı Gezisi ve yılın en iyi tiyatro oyunlarına geziler gibi.)

YARATICI OKUMA DERSİ EŞLİĞİNDE KİTAP OKU-YORUZ…

Okulumuzda okumanın vazgeçilmez bir gereksinim olduğunu benimsetmek, öğrencilerimize okuma zevk ve alışkanlığı kazandırmak için “KİTAP OKU – YORUZ” etkinlikleri gerçekleştirilir. Proje kapsamında öğretim yılı başında belirlediğimiz kitapları okuyan öğrencilerimiz, yıl içerisinde yazarlarla buluşturulur, kitap atölyelerine katılır ve öğrencilerimiz okudukları kitaplar üzerinden yaratıcı drama etkinlikleri ve kitap tanıtım saatleri yaparlar.

GELENEKSEL KİTAP ŞENLİĞİMİZ

Her yılın nisan ayının ilk haftasında geleneksel olarak kitap şenliği düzenlenir. Değerli yazarlarımız okulumuzda konuğumuz olur. Bir hafta boyunca süren şenliğimize çeşitli yayın evleri de stantlarıyla eşlik eder. Öğrencilerimiz yıl içerisinde okuyacağı yeni kitaplarla buluşturulur.

GELENEKSEL YIL SONU OYUNLARIMIZ

“İnsanlara hiçbir şeyin nasıl yapılması gerektiğini söylemeyiniz. Yapılmasını istediğiniz şeyin ne olduğunu söyleyin ve yaratıcılıkları ile sizi nasıl hayran bırakacaklarını görün.” G.S PATTON

Öğrencilerimiz yaratıcı drama ve tiyatro kulübü çalışmaları ile bizleri kendilerine hayran bırakacak oyunlara imza atarlar. Ortaokul yaratıcı drama kulübümüz oyununu 27 Mart Dünya Tiyatro Günü’nde, lise tiyatro kulübümüz ise 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı haftasında sergiler.

TÖRENLERİMİZ VE ETKİNLİKLERİMİZ

Milli törenlerin ulusal bilincimize ve milli beraberliğimize katkısına olan inancımız doğrultusunda bölümümüz tarafından çeşitli anma ve kutlama törenleri düzenlenir. Lise ve ortaokul son sınıf öğrencilerimiz için de her yıl haziran ayının ilk haftasında mezuniyet töreni düzenlenir ve tören çalışmaları büyük bir gurur ve özveri ile yapılır.

Öğrencilerimizin kültürel ve sosyal yaşamlarını geliştirmek amacıyla günümüz edebiyatının seçkin sanatçılarıyla söyleşiler ve konferanslar düzenlenir. Şiir dinletisi, bilgi yarışması, münazara gibi etkinliklerle öğrencilerin sosyal yönleri geliştirilir.

KURUMSAL MAIL K12NET MOBILE K12NET SİSTEM GİRİŞİ