KAYIT KABUL

ÖĞRENCİ KABUL VE KAYIT SÜRECİ

Okulumuzun 2024-2025 Eğitim Yılı Öğrenci Kabul ve Ön Kayıt Süreci ile ilgili bilgiler aşağıda yer almaktadır. Yöneticilerimizden detaylı bilgi almak için ÖN KAYIT BAŞVURU FORMU’nu doldurunuz.

Anaokulu Kayıtları:
Mimar Sinan Özel Anaokuluna kayıt olacak öğrencilere Rehberlik Birimi tarafından yapılacak okul olgunluğunu içeren tanıma çalışmasına bağlı olarak kontenjan dâhilinde, ön kayıt esasına göre öğrenci alınır.
2024-2025 Eğitim Yılında Ön Kayıt Yaptırılabilecek Yaş Gruplarımız:
3 yaş grubuna 2021 doğumlu,
4 yaş grubuna 2020 doğumlu,
5 yaş (hazırlık) grubuna 2019 doğumlu öğrencilerdir.

İlkokul Kayıtları:
Mimar Sinan Özel İlkokulu 1. sınıfa kayıt olacak öğrencilere Rehberlik Birimi tarafından okul olgunluğunu içeren tanıma çalışması yapılır. 2, 3 ve 4. sınıflara ise Rehberlik Birimi tarafından yapılacak öğrenci tanıma çalışmaları ve kontenjan dâhilinde, ön kayıt esasına göre öğrenci alınır.

Ortaokul Kayıtları:
Mimar Sinan Özel Ortaokuluna Rehberlik Birimi tarafından yapılacak öğrenci tanıma çalışmaları ve Ölçme ve Değerlendirme Birimi tarafından uygulanacak bireysel Akademik, Yeterlilik ve Değerlendirme Sınavı sonuçlarına bağlı olarak kontenjan dâhilinde, ön kayıt esasına göre öğrenci alınır.

Anadolu/ Fen Lisesi Kayıtları:
Mimar Sinan Özel Anadolu/ Fen Lisesi 9. Sınıflarına, 8. sınıf sonunda uygulanan merkezi ortak sınav sonucuna (LGS) yönelik okulumuzun belirlediği taban puan ve Rehberlik Birimi mülakat değerlendirmelerine bağlı olarak kontenjan dâhilinde ön kayıt esasına göre öğrenci alınır.
Ara sınıflara (10, 11, ve 12. sınıflara) nakil gelen öğrencilere Rehberlik Birimi mülakat değerlendirmelerine ek olarak, gerek görüldüğü takdirde Ölçme ve Değerlendirme Birimi tarafından bireysel Akademik, Yeterlilik ve Değerlendirme Sınavı uygulanır.
Biz Size Ulaşalım