SPOR KOMPLEKSİMİZ / BRANŞLAR

FUTBOL

Futbol oynamak hem fiziksel hem de zihinsel anlamda faydalıdır. Futbol oynayan kişinin kasları güçlenir. Futbol bir takım sporu olduğu için grup halinde davranabilmeyi öğrenir. Futbol oynayan kişinin beyni hızlı ve sağlıklı çalışır. Sosyal yönü gelişen kişi futbol oynamanın etkisiyle insanlarla iyi ilişkiler geliştirebilir.

Futbol oynayan bir kişi sorumluluk alma ve amacına ulaşma becerilerini geliştirebilir. Futbolun doğasında bulunan yardımlaşma ve takım ruhuyla kolektif düşünme becerisi gelişir. Bu sosyal yönlerin yanında futbol sağlıklı ve güçlü bir fiziğe sahip olmayı sağlar.

Futbol oynayan kişi çabuk düşünür ve çabuk karar verebilir. Hedefine ulaşabilmek için engelleri geride bırakma becerisi gelişir. Futbol bireysel yetenekleri geliştirir. Ayrıca sistemli bir spor dalı olduğu için belli kuralları ve mantığı vardır. Bu sayede disiplinli çalışma yönlerini geliştirir. Bu çok yönlü etkilerinin yanında futbol kötü alışkanlıklardan uzak durulmasını sağlar.

VOLEYBOL

Neden Voleybol Oynamalıyız?

Voleybol çocukların denge, koordinasyon ve kas gelişimleri desteklemesi açısından çok önemlidir. Voleybol takım sporu olması sebebiyle de arkadaşlık becerilerini geliştirme ve sosyalleşmesi açısından çocukların psikomotor olduğu kadar bilişsel ve duyuşsal alanının da gelişmesinde çok önemlidir. 

Voleybol sporunun diğer takım sporlarından ayıran en önemli özelliği arada file olması sebebiyle mücadelede file üstünde ve file gerisinde olarak karşı takımın herhangi bir oyuncusuna temas etmeden yapılmasıdır. Bu durum çocukların konumlanma, hızlı düşünme ve bir sonraki adımı belirleyerek stratejik olarak becerilerini geliştirir. Bununla beraber yapılan antrenmanlarla sporcuların kas kütlesinin de gelişmesinde çok önemli bir paya sahiptir. Voleybol antrenmanlarında sadece kol değil bacak, omuz, kalça ve sırt kasları da çalıştırıldığından düzgün bir vücut yapısına sahip olmasına yardımcı olur. 

Çocukların iletişim becerileri güçlenir. Voleybol oynayan çocuklar, sorunu tespit edip çözüm yolu geliştirir Voleybol sayesinde sorumluluk duygusu erken yaşta gelişir. Bireysel sorumluluğunun yanı sıra takımı için de sorumluluk taşıdığını bilincinde olan çocuklar, ekibindeki zayıflıkları da tolere etmesi gerektiğini kavrar

Çocuklarınızın bireysel mutluluk ve başarıları, yetişkin olduklarında mutlu bireylerin oluşturduğu huzurlu bir toplum getirmeleri için sporu çocuklarınızın hayat tarzı haline getirin.

BASKETBOL

Basketbol, iletişim becerilerini ve yardımlaşma güdüsünü artıran bir spordur. Takım sporlarının ruhunda olan grupla çalışma alışkanlığı, bencillik duygusu ile baş etmeyi öğretir. Bir yandan da liderlik becerileri gelişir ve çocukların kendine güveni artar.

Basketbolun çocukların psikolojik ve sosyal gelişiminin yanı sıra beden sağlığı için faydaları da tartışılmaz. Basketbol oynamak kas ve kemikleri geliştirir.  Sportif becerileri artırır, koordinasyon kabiliyetini yükseltir. Vücuda sürat, kuvvet ve esneklik kazandırır.

Spor yapan her insan daha sağlıklı beslenir. Çalışma disiplini artar ve zararlı alışkanlıklardan uzak durur.

PİLATES

1900’lü yılların başında Joseph Pilates tarafından geliştirilmiş olan fiziksel bir fitness türü olan pilates bedenin denge fonksiyonun arttırılması, temel kas sisteminin çalıştırılarak güçlendirilmesi ve omurganın desteklenmesi amaçlanmaktadır. Diğer fitness türlerinden ayrı olarak pilateste bir hareketin çok fazla tekrar edilmesinden daha ziyade kontrollü olarak daha az sayıda uygulanması benimsenmiştir. 500 temel hareket ve 5 hareket aleti bulunmakta olup bu hareketler birbirleri ile bağlantılıdır. Pilates hem zihinsel hem de bedensel kontrolü hedeflemektedir. Akıcı hareketler nefes ve beden ile zihin kontrolünü de beraberin de sağlamayı hedeflemektedir. Düzenli olarak yapılan pilates bedenin daha esnek, kontrollü ve konsantrasyonu yüksek olmasını sağlamaktadır. Bugün pilates fizik tedavi uzmanları tarafından tavsiye edilmektedir. Pilatesin 6 temel öğesi bulunmaktadır. Konsantrasyon; uygulama esnasında yapılan hareketlere yoğunlaşmak ve beden ile zihnin uyum içerisinde çalışmasını sağlamak, kontrol; hareketlerin bilinçli olarak yapılması ve bedenin kontrol altında tutulması ile doğru hareketlerin yine doğru şekilde yapılmasını ifade etmektedir. Merkezleme; pilateste hedef kalça, basenler, göbel ve beldir. Merkezleme sayesinde doğru bölgenin çalışması sağlanmış olur. Akıcı hareket; yapılan her bir hareketin hissedilerek yapılması, acele edilmemesi anlamını taşımaktadır. Kesinlik; her bir hareket kesinlik içerisinde baştan savma olmadan yapılmalıdır. Nefes; kontrollü nefes alma aynı zamanda iç organlarının da düzenli olarak çalışmasına yardımcı olacaktır.

SU ALTI HOKEYİ

Su altı hokeyi bir çok kişinin bilmediği bir spor dalıdır. Son zamanlarda yükselişte olan su altı hokeyi AVRUPA da ve DÜNYA da büyük başarılar alan Milli Takımımız en son 2016 yılında yapılan U23 DÜNYA SU ALTI HOKEYİ ŞAMPİYONASIN da 1. Olmuştur. Oynanış şekli; 12 kişilik kadrodan seçilen 6 as ve en fazla 4 yedekli iki takımla oynanır. Büyük efor gerektiren ve yüksek nabızla nefes tutulması gereken bir oyun olduğu için yedek değişimi sınırsızdır ve her an gerçekleştirilebilir. Oyunlar 15 dakikalık iki devre ve 3 dakikalık devre arasıyla 33 dakikada oynanır. Oyun sırasında iki takım da her devrede 1'er dakikalık mola hakkına sahiptir. Oyunun amacı daha fazla gol atmaktır. Goller 3 metreye 25 cm olan kalelere, pakın beyaz veya siyah sopalarla atılması ile sağlanır. Beraberlik durumunda maç uzatılır ve ilk gol atan kazanır. Sualtı hokeyi yapan sporcuların Takım sporuyla birebir tanışması sosyal yaşantıları yüksek seviyede olduğu gözlenmiştir. Devam eden sporcuların Üniversiteye girişlerinde artı puanı vardır.

YÜZME

Yapılan araştırmalar, düzenli yüzmenin kalp dolaşım sistemi üzerinde olumlu yönde çok önemli etkileri olduğunu göstermektedir. Düzenli yüzme antrenmanları yapan kişilerde kalp hastalıklarına daha az rastlanmakta ve bu bireylerin kalp krizi geçirme olasılıkları düşmektedir. İnsan omurgasında ki bozukluklarda omurga düzelmesinde birebir  tedavi olarak doktor tavsiyeleri bu yöndedir. Yapılan çalışmalarda skolyoz  ,kifoz rahatsızlığıyla gelen hastaların düzelmesinde gözle görülür bir fark olmuştur. 4 yaşından itibaren yüzme sporuna başlayan çocuk sporcuların hem vücut yapısı hem sosyal yaşantılarında yüksek ölçüde düzenlidir. İlerleyen zamanlarda spora devam etmesiyle profesyonel olan sporcuların yakın zamanda yürürlüğe girecek olan devletin verdiği  TEOG da artı puan verilecektir ve ÜNİVERSİTE yaşantısın da yüksek avantajları vardır.

KURUMSAL MAIL K12NET MOBILE K12NET SİSTEM GİRİŞİ