macaristan kardes okul

 

Mimar Sinan Anadolu ve Fen Lisesi ile Budapeşte'de 1909 yılında kurulmuş olan Kőrösi Csoma Sandor Lisesi arasında kardeş okul iş birliği anlaşması imzalanmıştır.

Bu kapsamda 2023-2024 eğitim yılından itibaren öğrenciler ve öğretmenler arasında etkili ve sürekli iletişim ağı kurulması, ortaklık ve dostluk ilişkilerinin geliştirilmesi, eğitim ve öğretimle ilgili iyi uygulamaların ve teknolojik gelişmelerin paylaşımı ve karşılıklı ziyaretlerin gerçekleştirilmesi gibi konularda çalışmalar yürütülecektir.

Ayrıca 2024 yılı ülkemizde Macaristan ile Dostluk Anlaşması'nın 1924 yılında yürürlüğe girmesinin 100. yıldönümü olması vesilesiyle "Türkiye-Macaristan Kültür Yılı" olarak kutlanacaktır.

 

A sister school cooperation agreement was signed between Mimar Sinan Anatolian and Science High School and Kőrösi Csoma Sándor High School, which was established in Budapest in 1909.

Within this scope, starting from the 2023-2024 academic year, actions will be taken on topics such as establishing an effective and continuous communication network between students and teachers, developing partnership and friendship relations, sharing good practices and technological developments in education and training, and arranging mutual visits.

Furthermore, 2024 will be celebrated as the “Turkish-Hungarian Cultural Year” in our country, commemorating the 100th anniversary of the Turkish-Hungarian Friendship Agreement coming into effect in 1924.

KURUMSAL MAIL K12NET MOBILE K12NET SİSTEM GİRİŞİ