SCIENCE MAKER

“Robot olan değil, robot üreten gençlik”

Mimar Sinan Koleji olarak “Robot olan değil, robot üreten gençlik” sloganını benimseyerek öğrencilerimizle ürün geliştireceğiz, teknoloji üreteceğiz. Çocukları bilim heyecanıyla en doğru yaşta tanıştırarak gerçek hayata ait problemleri bilimsel yöntemlerle ve teknoloji ışığında çözmelerini sağlayarak özgüvenlerini geliştiren ve üretmelerini destekleyen bir eğitim süreci planladık.

Güncel programlama dilleriyle hayal gücünü kullanarak özgün ürünler oluşturabilme, üç boyutlu düşünerek tasarım yapabilme, sistemli düşünüp kendi oyununu tasarlayabilme becerilerini öğrencilerimize aktarabilmek için okulumuz bünyesinde oldukça geniş bir alanı her kademeden öğrencilerimiz için uygun bir biçimde maker, bilgisayar, kodlama, elektronik ve Arduino atölyesi olarak Mimar Sinan Science Maker’ı tasarladık.

Mimar Sinan Science Maker olarak amacımız; öğrencilerimizin eğitimcilerle birlikte, kademelerine uygun robotik kitlerini, Arduino devrelerini, çeşitli kodlama uygulamalarını kullanarak yeni teknolojiler ışığında özgün tasarımlar üretmelerini hedefliyoruz.