BİLİM EĞİTİM MERKEZİ / EĞİTİM YAZILARI

Çocuğunuzun evde unuttuklarını okula siz getirmeyin.

Okullar açıldı. Kazanılacak pek çok bilgi ve beceri karşımızda duruyor… Ancak bazı ebeveynler için eğitim ve okul, kendi sorumlulukları yetmezmiş gibi çocuklarının da sorumluluklarını üstlenmek zorunda kalmayı çağrıştırıyor. Oysa eğitimciler uyarıyor: “Çocuğunuzun evde unuttuklarını okula siz getirmeyin.”

Yazının Devamına Ulaşmak İçin Tıklayınız

Tüketim Kültürüne Karşı  Üretim: Maker Hareketi

Günümüzde tüketim toplumuna karşı,  özellikle eğitim alanında üretimi ve yaratıcılığı destekleyen çeşitli arayışlar karşımıza çıkıyor. Çalışma, eğitim, inovasyon, sanat alanlarında üretimi ve yaratıcılığı destekleyen bir temele dayanan maker hareketi belki de bunlardan en yenisi ve önemlisi. 10-11 Ekim 2015 Cumartesi günü Santral İstanbul’da ücretsiz olarak gerçekleştirilecek olan “İstanbul Mini Maker Faire”, maker hareketini anlamak, dikkat çekici icatları görmek ve atölyelere katılmak için oldukça iyi bir fırsat.

Yazının Devamına Ulaşmak İçin Tıklayınız

 

X Kuşağının Ebeveynlik Sorunu

“Kariyerine, geleceğine odaklanmış ve bu nedenle anne-baba olmayı geç yaşlara bırakmış olan X kuşağı bireyleri, genellikle kendi çocukluklarından farklı bir modelle çocuk yetiştiriyorlar.

Ama maalesef bu modelde de, hatalı anne baba tutumları nedeniyle çocukların, tıpkı bizim gibi “mahvedildiğini” görme ihtimalimiz yüksek.“

http://www.egitimpedia.com/egitim-2/x-kusaginin-ebeveynlik-sorunu

Yazmaktan nefret Eden Çocuklar İçin 35 El Yazısı Aktivitesi

“Günümüzde çocuklar ilkokula heyecan ile başlıyor, ancak bir süre sonra özellikle el yazısı nedeniyle heyecan yerini yorulma, isteksizlik ve soğumaya bırakıyor.

Çocuklarımızın kas gelişimlerinin istendik ölçüde olmamasından, eğitim saatlerinin ve beklentilerinin düzey üstü olmasına kadar pek çok etkenin neden olduğu bu durum için; anne babaların yapabilecekleri birkaç öneriyi sizler için derledik.”

http://www.egitimpedia.com/etkinlikler-3/yazmaktan-nefret-eden-cocuklar-icin-35-el-yazisi-aktivitesi

Ergen Beyni: Geçici Olarak Hizmet Dışı

“Ergenlik dönemi, cinsiyet hormonlarının şahlandığı dönem olmasıyla ünlü, ama ergenlerin olumsuz davranışlarında bütün suçu hormonlara yüklemek adil değil. Haddini bilmeyen hormonların en büyük suç ortağı, gelişimi halen devam eden beyin…”

http://www.bahareris.com/ergen-beyni-gecici-olarak-hizmet-disi/

Toplumsal Cinsiyet Eşitliğine Duyarlı Çocuklar Yetiştirmek

“Çocuğunuzu cinsiyetçi olmayan bir yaklaşımla yetiştirerek, hem insanlara saygılı olmasını hem de toplumsal cinsiyet eşitsizliğine karşı durmasını, toplumun cinsiyetçi yaklaşımlarından etkilenmemesini sağlayabilirsiniz.”

http://cicicee.com/toplumsal-cinsiyet-esitligine-duyarli-cocuklar-yetistirmek/

Çoçuk ve İnsan Haklarırına Dair Notlar

“20 Kasım Çocuk Hakları Günü yaklaşıyorken biz de okulumuzda çocuk ve insan haklarına dair çeşitli etkinlikler yapmaya başladık. Çocuk ve genlerin haklara ilişkin farkındalık geliştirmesi ne kadar önemliyse, ebeveynlerin de bu hakları bilmesi, ayrımcılık oluşturan durumlara karşı tutum geliştirmesi önemlidir.”

ÇOCUK HAKLARI SÖZLEŞMESİ ANİMASYON

https://www.youtube.com/watch?v=LSQ27dz-5v0

İNSAN HAKLARI SÖZLEŞMESİ ANİMASYON

https://www.youtube.com/watch?v=4uQy2EFJrtk

TOPLUMSAL CİNSİYET EŞİTLİĞİ NEDİR?

http://cicicee.com/toplumsal-cinsiyet-esitligi-nedir/

ÇOCUKLARA ÖĞRETİLMESİ GEREKEN ÖNEMLİ BİR BECERİ: BEKLEMEK

“Teknoloji hayatı çok hızlandırdı ve bunu artık o kadar kanıksadık ki, hızlı olmayan hiçbir şeye tahammülümüz yok. Oysa insan gelişimi için sabretmeyi ve beklemeyi öğrenmek önemli becerilerdir. Çocuklarımıza bu becerileri nasıl kazandırabiliriz”?

http://www.hurriyet.com.tr/cocuklara-ogretilmesi-gereken-onemli-bir-beceri-beklemek-40008515

YARATICILIĞI ÖLDÜRMENİN 10 KOLAY YOLU

“Eğitim sistemimizde öğretim ve ölçme değerlendirme süreci, önceden öğretmen tarafından hazırlanmış, çözümleri ise «pat diye» bulunabilen soru/sorunların ezberletilmesinden oluşur. Gerçek hayat böyle değildir!

Okullar ve aileler yaşanılan değişimleri öngörebilen, bu değişimlere uyum sağlayabilen ve değişimlerin insanlık için ilerleme olabilmesine katkı sunabilen yani, “yaratıcılık ve düşünme becerisi gelişmiş bireylerin yetişmesi için çaba harcamalıdır.

http://www.egitimpedia.com/yaraticiligi-oldurmenin-10-kolay-yolu/

KURUMSAL MAIL K12NET MOBILE K12NET SİSTEM GİRİŞİ