ANADOLU LİSESİ / ÖĞRENCİ MECLİSİ

“Demokrasi Eğitimi ve Okul Meclisleri Projesi” kapsamında, Mimar Sinan Eğitim Kurumları lise öğrencileri arasından yapılan seçim ile Öğrenci Meclis Başkanı’nı seçti.

Seçim için öncelikle sınıf temsilcilerinin seçiminin sağlıklı bir şekilde yapılması ve her sınıftan katılım sağlamak, demokrasinin en önemli unsurlarından olan 'çoğulculuk' ilkesini içermek öncelikli hedefimiz olmuştur. Okul Meclisimizi yapılan seçimler sonucunda; Hikmet Berk Girici, İsmail Uluhan Kurtaran, Arda Yıldırım, Ceren Kılıç, Ahmethan Şahin, Selen İlke Doğan, Berkay Soydeğer, Eda Ayar, Emre Can Yavuz, İlker Çınar, Kaan Çakmak, Gökalp Gür, Dila İraf ve Berrin Sena Şener seçilmişlerdi. Adaylardan Ahmethan Şahin aldığı oylara göre Öğrenci Meclis Başkanı olurken, Eda Ayar ise Başkan Yardımcısı olmuştur.

Demokratik bir şekilde yaşanan seçim sürecinden sonra, Lise Öğrenci Meclisi’miz başkan ve yardımcısının liderliğinde, sınıf temsilcisi öğrencilerimizle çalışmalarına başlayarak, yıl boyunca etkili çalışmalar yapmaları konusunda desteklenecektir.

Okulumuzdaki Öğrenci Meclisi çalışmalarındaki temel amacımız; öğrencilerimizde yerleşik bir demokrasi kültürünün oluşturulması, hoşgörü ve çoğulculuk bilincinin geliştirilmesi, öğrencilerimize; seçme, seçilme ve oy kullanma kültürünün kazandırılması, katılımcı olma, iletişim kurabilme, demokratik liderliği benimseyebilme ve kamuoyu oluşturabilme becerilerinin kazandırılmasıdır.